Nepřehlédněte Menu

Jezte s rozumem

Právě jste: Radio Čas  /  Jezte s rozumem

Žít a jíst zdravě se dá i bez hladovění

O rozumném přístupu ke zdravé výživě, vaření, i sobě samému v pohodové a příjemné formě s Evou Šimčíkovou.

Jezte s rozumem – premiérové díly každé úterý


 Většina z vás si asi vzpomene na čarodějnici Saxanu, která zoufale hledala vhodnou babu, které by mohla uříznout ucho. Potřebovala ho, aby mohla zůstat ve světě lidí. My můžeme odvar z babského ucha pít ráno, v poledne i večer. A nemusíme kvůli tomu nikomu ubližovat. Ba naopak, maximálně prospějeme sami sobě, svému zdraví, zažívání a třeba i dutině ústní! Jaké další účinky má „babské ucho“ a spoustu dalších potravin na náš organismus? To se dozvíte jedině v pořadu JEZTE S ROZUMEM.

  • Premiérové díly: vysíláme každé úterý

  • Speciály, detailně zaměřené na jednu z potravin: vysíláme každých 14 dní ve čtvrtek od 10:00

Poslechněte si poslední díly!

Episoda 6 – DUŠEVNÍ ZDRAVÍ

V další epizodě Jezte s rozumem tentokrát neuspokojíme jen vaše chuťové buňky, ale především vaši duši, jelikož si budeme povídat o  DUŠEVNÍ ZDRAVÍ! Sezónní deprese jsou častým jevem na podzim a každého z nás někdy dostihnou, takže je dobré vědět, jak s nimi zatočit. Co jíst? Co bychom měli pít? Jaké jsou přírodní antidepresiva? A co otužování? A jak moc důležitý je spánek?

Takže pokud se cítíte jen trochu pochmurně, neváhejte a pusťte si nový díl, který vám dá ty nejlepší tipy, jak zůstat v duševní pohodě.

 

 

Episoda 5 – KOŘENÍ

Chilli papričky, hořčice, skořice, kurkuma, čubrica, adžika a kari, to je jen malý výčet toho, na co se v dnešní epizodě Jezte s rozumem zaměříme. Ano, řeč bude o KOŘENÍ! Proč bychom měli jíst pálivá jídla? Co je to zlaté mléko? Zrychluje čili a skořice náš metabolismus? Jak je na tom z výživového hlediska křen nebo takové wasabi? To vše se dozvíte, když si pustíte nový díl!

 

 

Episoda 4 – MASO

Další díl Jezte s rozumem je pro všechny, co si rádi dají pořádnou flákotu  MASA! Zajímá vás čím je nám prospěšné? Jsme od přírody všežravci? Jaké maso má největší energetickou hodnotu? A co veganské náhražky masa? Na všechny tyto otázky a mnohem víc vám odpoví Eva Šimčíková, která si tentokrát přizvala na pomoc i speciálního hosta – výživového odborníka a kouče Martina Barnu.

 

 

Episoda 3 – KÁVA

V této epizodě nebudeme jíst s rozumem, ale pít! Eva s Radimem se tentokrát rozpovídali o blahodárných účincích KÁVY. I díky vašim dotazům nenechali jediné kávové zrnko informací na pokoji. Takže pokud vás zajímá, kolik šálků kávy bychom měli denně pít? Jestli můžeme pít kávu před spaním? Kde na světě pijí kávu s máslem? Co skořice do kávy? A věděli jste, že existuje kávový gen? No, bylo toho opravdu hodně, tak si pusťte nový díl Jezte s rozumem!

 

 

Episoda 2 – MÁK

V dalším díle Jezte se rozumem si Eva s Radimem vzali do hledáčku MÁK. Jak jsme na tom my Češi s konzumací máku? Kolik kalorií obsahuje? A jaké jsou jejich nejoblíbenější náplně do koláčů? To vše a mnohem víc se dozvíte v nové epizodě!

 

 

Episoda 1 – ČESNEK

V prvním streamovaném dílu se Eva s Radimem zaměřili na ČESNEK. Jak je našemu tělu prospěšný? Která jídla bychom měli rozhodně vyzkoušet? A co smažený bramborák s česnekem? A jak je to vlastně s česnekem a upíry? Odpovědi si nyní můžete pustit kdykoliv a kdekoliv!

 

Eva Šimčíková

Je profesionální moderátorkou s nadšením pro zdravou výživu a vaření. Již kdysi natáčela pořad o zdravém životním stylu s názvem Jez a věz. Nyní ji můžete vídat na obrazovce České televize v pořadu Dobré ráno. Dříve pracovala například jako tisková mluvčí FC Baník Ostrava. Eva je aktivní sportovkyní, propagátorkou racionálního stravování a taky vášnivou kuchařkou. Všechny tyto záliby se také snoubí v pořadu Jezte s rozumem.