Online
Právě dohrálo:
 

Jezte s rozumem

Právě jste: Radio Čas  /  Jezte s rozumem

Žít – a jíst – zdravě se dá i bez hladovění. O rozumném přístupu ke zdravé výživě, vaření, i sobě samému v pohodové a příjemné formě s Evou Šimčíkovou.

Jezte s rozumem – úterý po 11:00, neděle po 10:00.


Většina z vás si asi vzpomene na čarodějnici Saxanu, která zoufale hledala vhodnou babu, aby jí  mohla uříznout ucho. Potřebovala ho totiž, aby mohla zůstat ve světě lidí. My můžeme odvar z babského ucha pít ráno, v poledne i večer. A nemusíme kvůli tomu nikomu ubližovat. Ba naopak maximálně prospějeme sami sobě, svému zdraví, zažívání a třeba i dutině ústní! 🙂 Jaké další účinky má „babské ucho“ na náš organismus? To se dozvíte dnes na Rádiu čas v pořadu JEZTE S ROZUMEM.

Odvar z babského ucha / 24. 11. 2020/

Jak podpopřit svou imunitu? Samozřejmě dobrým jídlem, které  působí blahodárně na našstřeva. Tam totiž sídlí obranyschopnost organsimu! Jak ji nabudit a co si naložit na talíř, abychom zůstali zdraví a vitální?

Imunita sídlí ve střevech / 17. 11. 2020/

Méně pohybu, blíže k lednici i ke sporáku. Karanténa se projevila na mnohých z nás a oblíbené kalhoty se nám tak nějak „srazily“. Co dělat, abychom z karantény tentokrát nevyšli s kily navíc? A možná třeba i nakonec něco zhubli? 

Jak nepřibrat v karanténě? / 10. 11. 2020/

Jakými potraviny podpořit své plíce? Co jíst, aby se nám dobře dýchalo? Kupodivu samé dobroty! Jaké? To se dozvíte dnes na Rádiu čas v pořadu JEZTE S ROZUMEM.

Potraviny pro zdravé plíce / 3. 11. 2020 /

Taky máte v chladných podzimních dnech chuť na vydatnější a teplejší jídla? Je to úplně normální! Proč je tepelná úprava jídla důležitá? A jak je to s živinami v potravinách po jejich uvaření? Dozvíte dnes na Rádiu Čas v pořadu Jezte s rozumem.

Teplé jídlo /27. 10. 2020/

Ozdoba podzimní zahrady a zároveň gurmánská lahůdka. Dýně! Jak prospívá našemu organismu? A v čem je naprosto jedinečná? Dozvíte dnes na Rádiu Čas v pořadu Jezte s rozumem.

Dýně /13. 10. 2020/

Jak moc má vliv genetika na naši postavu? Máme svá „kila navíc“ v genech, nebo si za ně můžeme sami? Co si po generace předáváme a jak se to odráží na naší postavě, metabolismu i životním stylu? Dozvíte se dnes na Radiu Čas v pořadu Jezte s rozumem.

Genetika / 22. 9. 2020/

Buď je milujete, nebo nesnášíte. Mají výrazné (pro někoho nelibé aroma), úžasnou chuť a skvělé nutriční hodnoty. Jsou prostě unikátem po všech stránkách! Jak našemu tělu prospívají a proč bychom si měli olomoucké tvarůžky pravidelně dopřávat? Dozvíte se dnes na Rádiu Čas v pořadu Jezte s rozumem.

Tvarůžky /15. 9. 2020/

Jablka, hrušky, hroznové víno… Září je plné sladkých čerstvých plodů, které jsou plné vitamínů a významných antioxidantů. Na co bychom si ale měli dát při jejich konzumaci pozor? A kolik ovoce jíst, aby našemu organismu přinášelo potřebné benefity? Dozvíte se dnes na Rádiu Čas v pořadu Jezte s rozumem.

Sklizeň /8. 9. 2020/

Light potraviny – patří do našeho jídelníčku, pokud se snažíme hubnout? A nebo nám naopak můžou hubnutí sabotovat? V čem jsou light potraviny záludné  a kdy je lepší sáhnout po jejich „plnohodnotné“ verzi? Dozvíte se dnes na Rádiu Čas v pořadu Jezte s rozumem.

Light potraviny /1. 9. 2020/

Aktuálě jsou moderní ketogenní diety a nízkosacharidové stravování. Proč se máme vyhýbat sacharidům? Je nutné přestat jíst pečivo? A jsou tyto „lowcarb“ diety vhodé pro všechny?

Sacharidy /3. 6. 2020/

Zdravé sladkosti pro děti. Mléčné řezy, chlazené tyčinky, nebo dezerty, které hlásají zvýšený obsah vitamínů. Proč je dobré si vždy důkladně přečíst složení? A čím raději nahradit prodávané sladkosti v líbivém barevném obalu?

Co jí vaše děti? /26. 5. 2020/

Jarní detoxikace, půsty a očistné kúry. Je to vůbec třeba? Jak napomoci našemu tělu, aby se  kvalitně „detoxikovalo“ samo bez nutnosti radikální očisty?
Jarní detox /premiéra 19. 5. 2020/

Zelená barva, zelené potraviny, zeleň. V čem je zelená barva unikátní? A jak prospívá našemu zdraví, ať už v podobě jídla, pití, nebo procházek v přírodě? Jak působí zeleň na naší psychiku a co dokáže s naším tělem?

Zeleň /premiéra 12. 5. 2020/

Cuketa- často opomínaná /a zdravá/ dobrota /premiéra 3.9.2019/

„Prasátkový den“- co si pod tím představit? :) /premiéra 10.9.2019/

Lněná semínka od A do Zet /premiéra 17.9.2019/

Bylinky a koření, které „pohladí“ naše zažívání /premiéra 24.9.2019/

COLOSTRUM- elixír zdraví /premiéra 1.10.2019/

GHÍ- máslo trochu jinak:) /premiéra 8.10.2019/

Arašídy – stále ještě „zakázané“? /premiéra 15.10.2019/

Jak bojovat proti „podzimním depkám“? /premiéra 22.10.2019/

Fungují opravdu potravinové doplňky na hubnutí? /premiéra 29.10.2019/

Poctivý český CHLEB – ano nebo ne? /premiéra 5.11.2019/

Jezte tak, aby nestrádala vaše psychika /premiéra 12.11.2019/

Jezte HRUŠKY, mňam:) /premiéra 19.11.2019/

Potraviny posilující KOSTI /premiéra 26.11.2019/

Co jíst a pít, aby se nám krásně spalo?  /premiéra 3.12.2019/

Jak posílit SRDCE? /premiéra 10.12.2019/

Ryby- určitě ano! A nejen o Vánocích:) /premiéra 17.12.2019/

„Novoroční čočka“? Jsem pro:) /premiéra 31.12.2019/

/c/2020

Jak posílit IMUNITU /premiéra 4.2.2020/

Potraviny, které „prohřejí“ organismus /premiéra 11.2.2020/

Mrkev od A do Zet /premiéra 18.2.2020/

Zázvor- a vše, co umí:) /premiéra 25.2.2020/

Eva Šimčíková

Je profesionální moderátorkou s nadšením pro zdravou výživu a vaření. Již kdysi natáčela pořad o zdravém životním stylu s názvem Jez a věz. Nyní ji můžete vídat na obrazovce České televize v pořadu Dobré ráno.  Dříve pracovala například jako tisková mluvčí FC Baník Ostrava. Eva je aktivní sportovkyní, propagátorkou racionálního stravování a taky vášnivou kuchařkou. Všechny tyto záliby se také snoubí v pořadu Jezte s rozumem.