LASAGNE ŽAKA BUJÓNA

Právě jste: Radio Čas  /  Na Moravě žijeme s Vámi  /  LASAGNE ŽAKA BUJÓNA

Šefkuchař Radia Čas Žak Bujón ve studiu v živém vysílání!

Gratulujeme paní Evě, která porazila našeho sympaťáka Žaka Bujóna v kuchařském kvízu a vyhrává poctivý nákup v hodnotě 2.000 Kč v Globusu. Hrajeme zase příští týden, neváhejte a přihlašte se do soutěže!

Porazte šéfkuchaře Žaka Bujóna a vyhrajte poctivý nákup v Globusu v hodnotě 2.000 Kč. Registrujte se soutěžní SMS ve tvaru CAS (mezera) PSČ (např. CAS 70800) na číslo 9001009.

A o jakém jídle jsme si dneska s Bujónem povídali?!

ITALSKÉ LASAGNE

  • Boloňská omáčka
    1 ks cibule
    sůl
    250 g rajčata
    1 lžíce olivový olej
    1 stroužek česnek
    pepř mletý
    1 lžíce bazalka
    4 lžíce červené víno
    500 g mleté maso – hovězí
    2 lžíce rajský protlak
  • Sýrová omáčka
    50 g máslo
    50 g hladká mouka
    600 ml mléko
    125 g sýr čedar
    0,5 lžička muškátový oříšek
    12 ks těstoviny na lasagne

Postup přípravy receptu

1
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.

2
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.

3
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.