Šefkuchař Radia Čas Žak Bujón ve studiu v živém vysílání!
Gratulujeme paní Evě, která porazila našeho sympaťáka Žaka Bujóna v kuchařském kvízu a vyhrává poctivý nákup v hodnotě 2.000 Kč v Globusu. Hrajeme zase příští týden, neváhejte a přihlašte se do soutěže!
Porazte šéfkuchaře Žaka Bujóna a vyhrajte poctivý nákup v Globusu v hodnotě 2.000 Kč. Registrujte se soutěžní SMS ve tvaru CAS (mezera) PSČ (např. CAS 70800) na číslo 9001009.
A o jakém jídle jsme si dneska s Bujónem povídali?!
ITALSKÉ LASAGNE
- Boloňská omáčka
1 ks cibule
sůl
250 g rajčata
1 lžíce olivový olej
1 stroužek česnek
pepř mletý
1 lžíce bazalka
4 lžíce červené víno
500 g mleté maso – hovězí
2 lžíce rajský protlak - Sýrová omáčka
50 g máslo
50 g hladká mouka
600 ml mléko
125 g sýr čedar
0,5 lžička muškátový oříšek
12 ks těstoviny na lasagne
Postup přípravy receptu
1
Boloňská omáčka: Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
2
Sýrová omáčka: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
3
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.